Valpplaner:

Roshems A Red Red Rose "Daisy" ska paras  med Leading Angels Zen Master, som finns i Danmark hos kennel Leading Angels,  i december 2021. 

Läs detta innan ni bestämmer er för en Australian Shepherd:

Att köpa valp är ett stor beslut, en aussie kan bli 16 år så tänk efter noga innan ni bestämmer er för en valp. Australian Shepherd kräver mental stimulans och motion för att trivas. 

Australian Shepherd var från början en vall och vakthund hos de fattiga bönderna i USA. 

Aussien passar till vall, lydnad, bruks, räddningshund, agility och som gårdshund.

Australian Shepherd är mycket kärleksfulla, vill alltid vara vid din sida, kallas även för kardborrehunden, de följer dig från rum till rum, de trivs inte om de inte får vara där du är. De är mycket spralliga och kan hoppar högt. Det finns vakt i dem och vissa kan vara reserverade men det är individuellt.  

Från valp till c:a 2 år kan de vara mycket jobbiga, men med rätt uppfostran och träning blir de världens bästa kompis

Vårt mål är att ta fram sunda, mentalt stabila, sociala och nyfikna hundar med bra exteriör.

Vi har inget kösystem, utan vi utgår från de som har visat seriöst intresse av våra valpar. Sedan försöker vi passar ihop rätt köpare med rätt valp, efter de önskemål som valpköparna har. 

Vi arrangera uppfödar MH för våra kullar när dom är drygt ett år, för att utvärdera avelsresultat och vi vill att ni deltar i detta. Vi vill även att ni HD/ED röntgar er hund vid 12 - 18 månaders ålder.  Vi anordnar en valpträff innan valparna fyllt 1 år, och givetvis är ni alltid välkomna att hälsa på och visar er hund, det tycker vi alltid är roligt.   

 Är ni seriöst intresserade skicka ett mail eller ring och berätta vad ni har för planer för er valp. 

 Tyvärr har det blivit väldigt vanligt att kastrera friska hundar vilket vi ställer oss helt emot, då det kan ge osäkerhet, viktuppgång, inkontinent och dålig päls. Dessutom utsätter ni er hund för en onödig operation som alltid medför en risk.    

 Läs gärna mer under fliken Australian Shepherd om rasstandard, sjukdomar inom rasen m.m