Nyheter 2017-06-25

Stort Grattis till lille Jack som fyller 1 år idag Hjärta

Nyheter 2017-06-23

Fick en midsommarhälsning från vår uppfödning och Nathalies gamle tävlingsponny Roshems Red Baron, "Barre"  Alltid kul när hästköpare hör av sig  Barre har vi haft mycket roligt med, en underbar ponny som precis fyllt 17 år.

Nyheter 2017-06-17

Stort Grattis till vår uppfödning Roshems Mylady som idag vann på Jägersro Galen och

Stort Grattis till Hanna som blev 2:a och 4:a med vår lilla Molta idag Ler stort

Nyheter 2017-06-06

Idag blev Jack BIR och BIG 4:a  på Trelleborgs SBK utställning  Ler stort Nästa utställning blir i nästa månad.

Time for Revenge har nu åkt till sitt nya hem i Umeå och vi hoppas hon kommer att trivas där. 

 

Nyheter 2017-05-25

Vår super Shettis Molta gör det igen seger idag på Gentlemannadagen GalenStort Grattis Hanna alltid lika bra tränat & kört Gilla och nytt rekord blev det också 2.34,8! 

Nyheter 2017-05-18

Tyvärr har Time for Revenge blivit skadad i ett bakben och kommer behöver lång vila för att eventuellt komma tillbaka som tävlingshäst.

Hon tränade så bra och var så lovande, har precis kvalat och vi såg fram emot start, men aldrig får man vara glad, börjar bli så trött på att allt går emot oss och ibland tänker man är det lönt att fortsätta.

Vi har annons på henne som avelssto och blir hon inte såld betäcker vi kanske henne nästa år.  

Nyheter 2017-05-09

Ett stort Grattis till Hanna och Molta som idag vann Jägersros insprängda ponnylopp på fina tiden 2.36,1 Galen Bra kört och tränat Hanna Gilla

Nyheter 2017-05-08

Idag körde jag och Nathalie till Brodda stuteri och lämnade Pretty Iron som ska betäckas med Zola Boko. 

Nyheter 2017-05-04

Revenge är kvalad nu ! 😄 Trots hon var en tjej med humör idag 😈pga brunst!! Så nu blir det ut i provlopp & skaffa rutin för tjejen ! 

Nyheter 2017-05-01

Idag startade Molta på Halmstad och blev 3:a Cool bra jobbat Cool

På torsdag är det dax för Time for Revenge att kvala, ska bli spännande Ler

2017-04-22

Stort Grattis till Hanna och Molta som idag blev 1:a och 3:a på Jägersro och på bra tider Ler stort Bra jobbat! Gilla

2017-04-19

Ikväll var Time for Revenge ute i provlopp för första gången ! 😄 Mot äldre och rutinerade hästar fixade hon det galant ! De skulle gå 1.22 men det gick något snabbare då sista varvet gick på 1.15,7! Flyter allt på så blir det kval i maj Cool 
Amanda Lövqwist gör ett grymt jobb med henne 👑❤️

Nyheter 2017-04-18

I 14 år och 6 månader har min älskade Nalle varit vid min sida, och idag kom den dagen man aldrig vill ska komma, dagen då han inte orkade gå längre och fick somna in. Saknar dig så mycket vännen min Hjärta

Nyheter 2017-04-13

Ett Stort Grattis till Pretty Irons dotter Esmeralda Girl som idag vann på Bergsåker Galen

Nyheter 2017-04-02

Idag kom Time to Fights nya ägare från Stockholm och hämtade honom. Han ska på hingstbete i sommar, och sen kommer han tränas av en av Sveriges bästa tränare Ler stort

Det är engagerade ägare så han kommer få alla möjligheter att utvecklas till en bra travhäst Cool 

Extra roligt för Nathalie som är uppfödare att proffstränare Stig H Johansson sagt att han är otroligt fin och välutvecklad Gilla

Nyheter 2017-03-26

Igår fick vi ett glädjande besked från Amanda som tränar Time for Revenge. Revenge gick sitt första snabbjobb på Östersund travet i lördags och de var supernöjda Cool

 Flyter allt på bra så blir det provlopp om ett par veckor och sedan kval Cool

Nyheter 2017-03-19

Idag var det SKK internationella utställning i Malmö. Jack visades i valpklassen och blev 2:a med HP Ler stort Hans mamma blev bästa tik och BIM Ler stort Nästa utställning blir troligen i maj månad. 

Nyheter 2017-03-05

Idag var det utställning i Höganäs. Jack blev BIR valp och hans mamma blev först BIR och sen vann hon allt och blev BIS! Nästa utställning blir i Malmö.

Brocélinda mår mycket bättre och är nästan helt haltfri nu. Det var ingen hovböld så vad det var får vi nog aldrig reda på.

Time to Fight är såld och åker den 3/4 till Stockholm.

Pretty Iron ska betäckas en sista gång och Zola Boko är bokad Cool

Nyheter 2017-02-25

Idag åkte jag och Nathalie till Hässleholm för att ställa ut Jack. Han vann sin klass med HP och blev sen 3:a bästa hane :) Sen körde vi till Tjörnarp och gick en lång runda i skogen, jag kan ibland sakna stugan vi hade där då jag tillbringat alla mina somrar där sen jag var liten, och var gång jag åker dit vill jag flytta dit och vem vet kanske blir det så en dag :) 

Brocélinda är halt, kan inte stå på sitt framben och här har varit två veterinärer, en som röntgade henne men hittade inget konstigt, ev kan det vara en hovböld och hon står nu med våtvarmt omslag, det är bara att hoppas att hon blir bra igen.

Nyheter 2017-02-12

Ett stort Grattis till Hanna som tränat och kört Molta så bra 2016 så hon blev Championponny, 1:a i poängligan och fick pris för hon travat under 2.45 (2.35,9!) Galen

Nyheter 170125

Det händer inte så mycket just nu. Revenge tränar på och det fungerar bra.

Vi har annons på Fight och det är många som hört av sig och är intresserade,så vi får se var han hamnar, vi hade gärna behållt honom, men tyvärr har vi inte möjlighet att ha en hingst här.

Pretty har vi inte bestämt om vi ska betäcka, tyvärr blev hingsten vi sett ut den dubbla världsrekordhållaren French Laundry kastrerad, så nu får vi börja kolla stamtavlor igen Förvirrad

Har lagt ut nya bilder på Fight på hans sida, han är verkligen vacker, snäll och trevlig Kärlek

 

Nyheter 2017-01-01

Sammanfattning av år 2016

Året började med att vi lånade ut Molta till Hanna Threms för att hon skulle få tävla ett par år till. Det har gått jättebra för dem och Molta har gjort 17 starter med resultatet 2-5-3 och tjänat ihop 3100 p. Molta har dessutom sänkt sitt rekord från 2.50 till 2.35 Galen och så blev hon årets Championponny på Jägersro!Galen

I mars månad åkte Nathalie och jag till Stockholm på ASVT 75-årsjubileum där Nathalie fick ta emot pris för årets ung uppfödare. Det var en trevlig dag med föreläsningar och på kvällen prisutdelning, middag, uppträde och dans.

Pretty Iron fick ett fint hingstföl efter Zola Boko i april månad. Han är nu till salu då vi endast behåller stona.

Time For Revenge stod hos Strandqvist på Jägersro, där Nathalie skötte träningen. Tyvärr råkade Revenge ut för en olycka i hagen då en hingst kom lös, och hon skadade sina bakben.Hon var hemma c:a en månad och sen fick Tomas Malmqvist köra ett snabbjobb med henne. Han tyckte hon var bättre än bra Cool och hon flyttade in i hans stall. Hon tränade på bra fram till juli då vi tog ett ultraljud på hennes ben då det fortfarande var svullet. Veterinären på Jägersro bedömde bilderna som att hon hade en gaffelbandsskada på 52 %. Revenge kom hem igen och vilade i fyra månader. I november tog vi hem en veterinär som ultraljuda hennes ben och då visade det sig att hon aldrig haft en gaffelbandskada utan det var ett skadat blodkärl, hon har ju aldrig varit halt så det hela är ganska konstigt från början. Vi blev givetvis mycket glada över detta, men samtidigt har hon nu missat fyra månaders träning. Nathalie har efter allt detta tappat gnistan att träna häst så hon beslutade att låna ut henne. Nu är hon i träning hos Amanda Löfqwist i Östersund.

I år bestämde vi oss också för att sluta med ponnytravet, vilket känns helt rätt. Våra russ har nu flyttat, Absolut bor hos Oskar, en ung kille som bor ganska nära oss, och Vilja flyttade till familjen Zetterqvist som även köpt Copiad av oss.

Nathalie har skaffat sig en Australian Shepherd valp, en otroligt söt kille från kennel Wow Lixoms i Kalmar. Han har varit på valputställning och blivit BIR valp.

Våra andra hästar Steluta och Brocelinda mår bra och lever pensionärsliv, Steluta blir 36 år och Brocelinda 23 år 2017.

Nalle mår bra och är pigg och glad trots sin höga ålder 14,5 år!

Nu ser vi framåt nästa år och hoppas vi får se Revenge och Molta på tävlingsbanan.

Pretty kommer troligen betäckas en sista gång, hingst är ännu inte bestämd.

Önskar nu er alla ett riktigt Gott Nytt År!