Nyheter 2018-08.18

Time for Revenge har gjort sin första start och blev oplacerad. Hon uppförde sig väl, men banan var tung så hon blev trött. Känns ändå bra att hon kommit till start efter all otur hon haft. Nu hoppas vi att hon snart kommer ut igen.

Molta är hemma igen efter betäckningen. Tyvärr har det strulat mycket och vi hoppas att hon är dräktig. Vi kommer ta ett ultraljud på henne i september.

Vi väntar fortfarande på att Mega ska börja löpa och nu har vi hittat en lämplig hane till henne. Han kommer från Belgien och är mycket fin. 

Har även anmält Mega till en utställning i Danmark, ska bli spännande. 

 

Nyheter 180809

Idag blir Lets Go Boko 3 månader. En gammal erfaren uppfödare sa till mig, se på ditt föl när den är 3 dagar och 3 månader så ser du vad du får när den är 3 år, tycker det ser lovande ut <3

Nyheter 18/08/02

Idag kvalade Time for Revenge 🙂  Allt gick bra så snart bli det start 🙂

Nyheter 2018-07-25

Idag var hela familjen på Jägersro och hälsade på Fight och såg på när Nathalie körde honom. Han är så snäll o klok :) 

Nyheter 2018-07-19

Jack har varit på några utställningar de senaste veckorna och han har fått excellent 🙂 Han fick mycket bra kritik, men tror att hans klippta byxor drog ner placeringen. Nu tar vi en paus från utställningar så pälsen får växa ut igen 😉

Nathalie var på Jägersro igår och körde Time to Fight som nu har återhämtat sig, och är nu lika fin som när han lämnade oss 🙂 Han är en mycket klok häst, lugn, fin och snäll, delar hage med en valack och det går utmärkt.

Har även fått lägesrapport från Time for Revenge som ägaren är supernöjd med, och det planeras kval den 3/8, spännande!

Right of Way och fölis är nu hemma igen. Right är dräktig så förhoppningsvis blir det föl i maj nästa år.

Nyheter 18-06-29

Idag var vi och hälsa på Right och Let´s Go Boko på Brodda stuteri, fölis har vuxit mycket och hon är mycket fin 💋 hoppas nu att Right blir dräktig så de kan komma hem.

Under tiden vi var där var Jack på hundtrim och blev badad och klippt. Fin blev han, men jag tyckte nog att hon klippte lite för mycket, får se på söndag vad domaren tycker på rasspecialen i Borås. 

Nyheter 2018-06-20

Jack har haft en parning i veckan. En fin aussie tik som åkt nästan 70 mil för att träffa Jack 🙂Nu får vi hoppas det blir många fina valpar om ett par månader ❤

Nyheter 2018-05-31

Idag var vi på Brodda stuteri och lämna Right of Way, hon ska betäckas med Broadway Hall.

Broadway Hall startade enbart som tvååring och tog då nio segrar på nio starter, bl a försök och final i Breeder's Crown, Kentucky Sire Stakes och Lexington Breeders Championchip. Under tävlingskarriären som 2-åring tjänade Broadway Hall $436.790 och utsågs detta år till årets 2-åringa hingst i USA samt belönades med Dan Patch Award.

 

Nyheter 2018-05-16

Idag var vi och lämna Molta till betäckning. Hon ska betäckas med Månstorps Pagadee. Han har vunnit alla de klassiska årgångsloppen d.v.s en Triple Crown.

• Svenskt Ponnytravkriterium
• Svenskt Ponnytravderby
• Svenskt 5-årsmästerskap

 

Nyheter 180509

Inatt fick Right of Way ett fint stoföl e. SJ´s Caviar ❤ 

Hon ska heta Let´s Go Boko. 

Uppfödare och ägare är vi och Boko Stable.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter 180508

Det var meningen att Fight skulle i träning hos Stig H Johansson efter inkörning och uppträning i Halland, men han var i så dåligt skick och ej körbar? så han åkte tillbaka igen. Han fick komma till Tomas Malmqvist på Jägersro istället. Där ska han nu vila och äta upp sig i sex veckor innan de kan börja träna honom.

Det är inte roligt när man som uppfödare gör allt för att fölet ska få en så bra start i livet som möjligt, man lägger tusentals kronor på bra foder från det att den ligger i magen tills den lämnar oss. Hela vår familj är engagerad och har full koll på hästarna, vi ser direkt när något inte stämmer och åtgärdar det direkt. Vi har fött upp c:a 25 hästar och av dessa är det tre som ej fått en ärlig chans efter de lämnat oss. Detta känns fruktansvärt tråkigt då man gör allt för det ska bli bra. Nu hoppas vi att Fight fort återhämtar sig så han kan ta upp sin träning igen. 

Nyheter 2018-04-22

Idag var vi i Halland och hälsade på Time to Fight som är hos travtränare Camilla Jonasson.

 

Nyheter 2018-04-09

Den 31/3 var vi på SKK internationella utställning i Malmö med Jack, han blev 3:a med excellent 🙂

Igår fick vi en lägesrapport från Time for Revenge som allt är bra med. De är supernöjda med henne och hon tränar på bra, och så fort isen försvunnit ska hon börja gå riktiga snabbjobb, spännande 🙂

Jag har börjat nytt jobb i Trelleborg. Har nu varit där i tre veckor och trivs bra, stor skillnad mot jobbet i Malmö, här finns ingen stress, bra arbetstider och nära till jobbet 🙂  

Nyheter 2018-03-14

Idag har vi varit och hämtat vår nya hund "Mega". Hon är mamma till vår Jack, och hon är en mycket välmeriterad tik. Hon är helt underbar och jag har alltid tyckt så mycket om henne. 

Nyheter 2018-02-13

Idag har vår älskade Roshems Brocélinde somnat in 24 år gammal ❤

 

Hon var den första shetlandsponnyn som föddes hos oss. Hon var mycket vacker, flerfaldigt guldbelönad med 43 poäng, diplomsto, SUCH och Elitpremierad.

Nu lever hon vidare i sina fina barn och barnbarn.

Sov i ro älskade vän ❤

 

Nyheter 2018-02-11

Vår lilla superponny Molta fixade det igen, Championhäst, 1:a poängligan och årets äldre på Jägersro 2017 😀

Molta och Hanna var bara bäst! ❤

Nyheter 2018-02-02

Fick idag lite bilder på Time to Figh som tränar på bra 😀

Nyheter 2018-02-01

Nu är Broadway Hall bokad till Right of Way 🙂

Valp är också tingad, en Australian Shepherd tik, så mycket att se framemot till våren 🙂

 

2018-01-03

❤Steluta vd Vuurbaak 1981 - 2018 ❤

Vår älskade Steluta fick foderstrupsförstoppning igår och veterinären lyckades inte lösa det, så idag beslutade vi oss för att avliva henne 😥

Steluta har varit en helt underbar ponny, en kompis till våra barn som de lärt sig rida på och vi har även kört henne. Dessutom har hon varit en underbar extra mamma till alla föl som fötts hos oss. Nu lever hon vidare i sina fantastiska barn, barnbarn och barnbarnsbarn. 

Hon lämnar ett stort tomrum hos oss.

Sov i ro älskade vän ❤

2018-01-01

Sammanfattning av 2017 

Molta gjorde sin sista säsong som tävlingsponny. Hanna har gjort ett otroligt jobb med henne och de vann bl a Gentlemannadagen 🙂  blev uttagna till Nordiskt Mästerskap i Danmark där de slutade 5:a på nytt rekord 2.29,7 🤪 Dessutom blev hon Champion Ponny på Jägersro 2017 🤪 I år ska hon betäckas, troligen med Månstorps Pagadee.

 

Time for Revenge var utlånad till Amanda Löfqvist i Östersund där hon kvalade. Sen sålde vi henne till Umeå.

Time to Fight såldes till Stockholm och är på inkörning i Halland, ska sen till Stig H Johansson i vår.

Pretty Iron var på betäckning på Brodda, men blev tyvärr inte dräktig.

Då Pretty inte blev dräktig och är gammal beslutade Nathalie sig för att skaffa ett nytt sto, och Right of Way flyttade in hos oss. Right är ett ungt sto som tävlat sen hon var 2 år och deltagit i alla årgångslopp med bra resultat. Hon är född på Menhammar stuteri och kommer från en stark moderslinje. Hon är dräktig med SJ`s Caviar och ska föla i början av maj. 

Jack fyllde 1 år och har blivit höftled- och armbågsröntgad u.a. Han har även gjort ett bra MH med 1:a på skott 🙂En del utställningar har han varit på med fina resultat, bl a två BIR, HP och excellent 🙂

Det tråkigaste 2017 var att min älskade Nalle lämnade mig 14,5 år gammal ❤

Steluta blir nu 37 år gammal! Är fortfarande pigg och glad 🙂 

Brocelinda blir 24 år, är inte lika pigg och frisk så vi tar en dag i taget 😥

Önskar nu Er alla ett riktigt Gott 2018!